IATA

IATA (International Air Transport Association) er flyselskapenes verdensorganisasjon som i over 60 år har representert, ledet og utviklet flyindustrien. I dag er rundt 230 flyselskaper medlem og disse representerer rundt 93 prosent av den internasjonale lufttrafikken. IATA bestemmer regler for prissetting av flyreiser over hele verden og setter standard for hvordan flytrafikken skal fungere bl.a i forhold til regler og priser. Alle flyselskap som er tilsluttet IATA skal følge dette regelverket. IATA arbeider også for å sikre passasjerer og gods samt se til at flyselskapene har en bra likviditet.

UFTAA (United Federation of Travel Agencies Associations) er reisebyråenes verdensorganisasjon som setter en standard for hvordan reisebyråene skal håndtere sine leverandører og kunder. De er også ansvarlige for kurs og opplæring av ansatte i reisebransjen og de har bl.a vært med på å utvikle dette kurset. Materiellet er designet av personer med erfaring fra bransjen og er under kontinuerlig oppdatering av IATA’s hovedkontor i Montreal.

Eksamen administreres av IATAs hovedkontor i Montreal i Canada og blir gjennomført i Treider Fagskoles lokaler i Oslo 4 ganger i året (mars, juni, september og desember). Dette er framfor alt en utdanning for deg som ønsker å arbeide på en flyplass, i et flyselskap hos en turoperatør eller i et reisebyrå.

Alle IATA - godkjente byråer må ha en til to ansatte med IATA/UFTAA - eksamen. Dermed er denne sertifiseringen et klart konkurransefortrinn ved søknad til ulike stillinger i bransjen.

Ved bestått eksamen kan tittelen Diploma in Travel and Tourism Foundations (DTTF) benyttes. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for dette kurset, men det er en stor fordel med gode kunnskaper i engelsk, geografi og grunnleggende matematikk.

Utskrift

Iata Atc Logo

logo viasinc

treider

Training for travel
  • Kontakt oss

   Konsulent Wenche Samuelsen
   Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

   Stensberggaten 17 A
   0171 Oslo

   Man – fre: 8:00 – 16:00

  • Følg oss